Το λιπαρό δέρμα

ΘΕΜΑ : << Το λιπαρό δέρμα και η τάση ακμής >>.

Ο κάθε άνθρωπος γενιέται με το δέρμα του. Πρόκειται για το δέρμα όπου οι πόροι είναι ευκρινείς και διεσταλμένοι.Από την αρχή της ημέρας ή και μέχρι το βράδυ θα έχει σχηματιστεί ένα λιπαρό φιλμ στην επιδερμίδα και το άτομο θα διαμαρτύρεται πως το δέρμα του »λαδώνει».Επίσης εδώ θα συναντήσουμε βλάβες όπως είναι τα σπυριά ,σημάδια ,ουλές και ‘μαυράκια’.

Αυτή η κατάσταση ενδέχεται να βελτιωθεί ή να χειροτερέψει.Αυτό και στις δύο περιπτώσεις δεν θα συμβεί από μόνο του.Για την βελτίωση χρειάζεται η παρέμβαση του ειδικού.Ειδικός ορίζεται ο αισθητικός. Ο αισθητικός μπορεί με απλό , εύκολο και γρήγορο τρόπο να ανακουφίσει το άτομο από τα δυσάρεστα αυτά συμπτώματα. Με τα εξής βήματα:

  1. Βαθύς καθαρισμός προσώπου
  2. Οδηγίες καθημερινής φροντίδας
  3. Σωστή προιοντική αγωγή
  4. Συνεχή παρακολούθηση και επικοινωνία

Αφού επιτευχθεί ο στόχος για την ανακούφιση των συμπτωμάτων,μετά το άτομο είναι εκπαιδευμένο ώστε να αναγνωρίζει και να σέβεται τις ανάγκες της επιδερμίδας του και να συμπεριφέρεται αναλόγως την εποχή του χρόνου.Το λιπαρό δέρμα χρόνο με το χρόνο θα βελτιώνεται εάν βέβαια δεν συντρέχουν παράγοντες εξωγενείς οπως είναι τα καλλυντικά ,λήψη φαρμάκων κτλ.,είτε ενδογενείς παράγοντες όπως διαταραχή ορμονών.

Μύθος

Ένας μύθος που αφορά το λιπαρό δέρμα είναι ότι αυτό »δεν χρειάζεται κρέμα». Απο τη μία ναι πράγματι δεν χρειάζεται κρέμα,με τη υφή που ο περισσότερος κόσμος γνωρίζει. Αλλά χρειάζεται εξειδικευμένα προιόντα ελαφριάς υφής ,που στερούνται ελαίων,και αποφρακτικών ουσιών.Τέτοια είναι τα προιόντα με υφή gel,mousse,και πούδρες.Έτσι λοιπόν διαλέγουμε κανονικά, προιόν για το πρωί ,για το βράδυ, αντιηλιακή ,προιόν make up, όπως θα κάναμε για κάθε τύπο δέρματος.

Στην αισθητική έχουμε πάντα μία καλή λύση.

Στη διαθεσή σας για μία ακόμη πιο εξειδικευμένη ενημέρωση,αλλά και για να λύσουμε προσωπικές σας απορίες.

Περιστέρα Χατζηχαραλαμπίδου Πτυχ.Αισθητικός -Κοσμητολόγος